Bäddat och klart!

I helgen planterade jag ut potatisen. Inatt ska det bli minusgrader… Så jäkla typiskt! Inte så många minus, runt nollan bara, men betydligt kallare än vad min bortskämda potatis hunnit vänja sig vid under dessa få dagar, så det var bara att traska iväg till odlingslotten och bädda ner grönsakerna! Också orsaken till att jag inte vill ha en prydligare kolonilott i andra änden av stan… Jag måste snabbt kunna ta mig dit, då offrar jag gärna lite estetik!

Potatis, vitlök, morötter och palsternackor fick ett (flera) lager fiberduk, och så la jag även plast över potatisen. Morötter och palsternacka, och troligen även vitlöken bör klara en liten köldknäpp eftersom dom är vinterodlade, men potatisen är ju helt ovan så den fick så många lager jag kunde lägga på den, utöver hötäcket den har sedan tidigare… Det tröttsamma är ju att jag måste dit igen i morgon och ta bort allt… Oh well!

Sen var det bara att gå hem och fortsätta… Morötter och palsternackor, i den mån det ens grott något hemma, bör klara sig med lock över pallkragarna, men spenaten,rödbetorna och mina Tiny Tim fick lite fiberduk över sig. Samma med vitlöken och blommorna. Några pelargoner fick små drivhus av plastlådor innan jag la på fiberduk, andra fick flytta in i vardagsrummet. Bring it on, vi är så redo vi kan bli! Mest orolig är jag för rödbetorna och potatisen…

När jag gick runt och täckte allt hittade jag även en liten vild blomma som gerillaodlat sig själv bland gräslöken, så himla söt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *