Sylt!

Vad gör man om man vill odla rabarber, men inte tycker om att äta något som innehåller rabarber (Eller snarare flera kilo socker…)? Sylt såklart! Sen ger man bort den till vänner och bekanta 😉

Jag brukar göra lite olika varianter, men just idag gjorde jag sylt med rabarber och jordgubbar. Mina egna jordgubbar har precis börjat blomma så jag gick och köpte två liter av den lokale jordgubbsförsäljaren. Rabarber har jag gott om hemma i trädgården! Ska på sikt plantera mer av både jordgubbar och rabarber på odlingslotten.

Recept: (Jag gjorde dubbel sats)

0,5 kilo rabarber

0,5 kilo jordgubbar

0,5 kilo socker

3 tsk vaniljsocker

Koka upp under omrörning, koka sedan ca 15 min på medelvärme-klart!

Burkarna steriliseras i 125 grader under tiden sylten kokar

På dubbel sats fick jag fyra rätt stora burkar och en lite mindre. Nu står dom och svalnar, sen ska jag tvätta av allt jag spillde…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *