Min filosofi

Jag gillar mat. God och nyttig mat. (Och onyttig mat!) Jag gillar däremot inte att god och nyttig mat ska vara DYRT!

Även om jag älskar mat och att laga mat så vill jag att den ska kosta så lite som möjligt, utan att kompromissa med smaken eller näringsinnehållet. Det är inte alltid lätt, men det går! Ett av mina bästa tips är bloggen under tian, kolla in den!

Ofta när jag söker recept online väljer jag det med färst ingredienser. Dels för att det blir billigare, men även för att inte KRÅNGLA TILL DET så mycket. Ofta känns det som om det är en massa ingredienser i recepten som inte tillför så mycket, dom bara är där! Att inte krångla till det har ju blivit eoner mycket viktigare sen familjens minsta person föddes. Ska jag laga ”krångliga” rätter måste jag göra det när hon sover och då går all min värdefulla egentid åt.

Så min matfilosofi kan sammanfattas med gott, nyttigt, enkelt och billigt.

Sen tycker jag också att det är viktigt att maten är klimatsmart. Eftersom ”billigt” ofta blir synonymt med ”vegetariskt” är det ju lite lättare, men det är också en av huvudorsakerna till att jag odlar eget! Mycket klimatsmartare kan det ju omöjligt bli än att skörda gräslöken utanför sovrumsfönstret och fylla frysen med tomater och morötter som räcker hela vintern till olika grytor.

Jag föredrar att odla saker som går att frysa eller lagra på andra sätt, och försöker lära mig mer om olika inläggningar och vad man kan använda dom till. Just det där med att ANVÄNDA grönsakerna som man lagrat på olika sätt är ett utvecklingsområde. Jag är inte så bra på att veta vad man gör med inlagd vitkål och liknande, men jag jobbar på det!

Jag försöker också bli bättre på att BYTA UT grönsaker man använder ”traditionellt”, t ex potatis och basilika. Eftersom jag är allergisk mot nötter kan jag inte köpa t ex pesto i butik, utan måste göra egen, vilket gör att pesto är en RIKTIG lyxvara under vintern när jag måste köpa basilika i butik. Men den går ju att byta mot t ex ärtor eller ärtskott, eller för den delen soltorkade tomater! Det försöker jag bli bättre på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *