Rättikagratäng

Rättikagratäng

Jag testade att göra en rättikagratäng idag. Helt enkelt en potatisgratäng fast med rättika istället. hade jag inte lagat den själv hade jag aldrig gissat att det inte var potatis!

Potatis eller ej så blev den väldigt god, kostar knappt någonting (drygt tio spänn/portion) och gick väldigt snabbt att laga. Win, win, win!

Ingredienser till fyra portioner:

400 gram rättika

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

2 dl grädde

Salladsost/fetaost

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skala och skiva rättikan och löken tunt. Koka upp grädden och koka rättika, lök och pressad vitlök i ca 10 min.Krydda med salt och peppar. Häll över i en ugnsfast form, smula över osten och grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Jag valde salladsost eftersom jag inte är så förtjust i vanlig riven ost, men det väljer man ju hur man vill efter vad man själv tycker om!

Rättikagratänk, fläskytterfile och stekta cocktailtomater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *