Fiskgryta med saffran

Jag fortsätter att försöka hitta olika alternativ till olika livsmedel. Just nu främst till dom som ”kostar” många viktväktarpoints, tex potatis som är en riktig points-tjuv! (Ja, man kan äta allt, men inte hur mycket som helst, och jag är HUNGRIG! 2 potatisar är 4 points, 2 tusen KILO rättika är noll points…)

Jag tycker att det kanske smakade lite väl mycket saffran, men jag tycker det är bökigt att ta en halv förpackning… Tycker man som jag så kan man ju alltid ta MER av alla andra ingredienser!

Ingredienser till fyra portioner:

400 gram fisk. Jag använde 200/200 av lax och torsk men jag tror man kan välja helt fritt vilken fisk man gillar/har tillgång till.

1/2 purjolök

500g rättika (eller potatis, om man hellre vill det)

1 pkt saffran (0,5g)

Ca 3 dl grädde (mildas 4% om du viktväktar men det är helt valfritt)

Ca 2 msk fiskfond

1 ask cocktailtomater

Salt och svartpeppar

Skala och dela rättikan i mindre bitar, skiva purjon. Stek purjo och rättika tillsammans med saffran tills rättikan börjat mjukna lite. Häll på grädde och fond och låt puttra ca 10 minuter.

Skär fisken i tärningar och lägg ner i grytan, puttra ca 5 minuter, tillsätt sedan de halverade tomaterna precis på slutet.

Viktväktarpoints: 2SP. Det enda som innehåller points är grädden och det du väljer att steka i så det är en riktigt snål rätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *