Vitkålsgratäng

Ytterligare en ersättare till potatis, om man börjar tröttna på rättika 😉

Jag väljer att använda fetaost, eftersom jag inte är så förtjust i vanlig riven ost på sådana här rätter, men det gör var och en givetvis som den själv vill. Det är det som är så fint med matlagning, man kan göra hur man vill! Man tar mer av det man gillar, och mindre av det man inte gillar, och så är alla glada!

Ingredienser till fyra portioner:

1/2 vitkålshuvud

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1-1,5 dl grädde

1 pkt fetaost

Salt och vitpeppar

Gör så här: Riv eller strimla kålen, hacka lök och vitlök. Stek tillsammans tills allt blivit mjukt, krydda och häll på grädden. Stek någon minut till, häll sedan upp i en ugnsfast form och strö över osten. In i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter. Klart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *