Den godaste vegetariska lasagnen!

Zucchini är i säsong, och även om min egen inte kommit igång ännu pga snigelattack som gjorde att jag fick så nytt, så är det billig mat att laga! Den här lasagnen är både god och billig, speciellt om man passar på att bunkra osten när den säljs till extrapris!

Ingredienser:

1 lök

1 klyfta vitlök

1 zucchini

3 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 tärning grönsaksbuljong

2 msk hackad färsk- eller 1 msk torkad timjan

1-2 dl vatten

300g spenat

1 pkt fetaost

1pkt mozzarella

Ev lite salt

Gör så här:

Stek lök och vitlök i lite olja. Den ska bli mjuk, men inte få färg! Tillsätt tomatpuré, vatten och krossade tomater tillsammans med buljong och kryddor, koka ca fem minuter utan lock.

Tillsätt spenaten och koka ytterligare ca fem minuter, smaka av och salta ev.

Hyvla zucchinin tunt, tex med osthyvel. Lägg ett tunt lager zucchini i botten av en ugnsfast form. Lägg på ungefär hälften av såsen. Lägg hälften av den skivade mozzarellan ovanpå såsen.

Lägg ytterligare ett lager zucchini, och ovanpå detta andra halvan av mozzarellan. Häll över resten av såsen och toppa med fetaost! (Som vanligt ersätter man den med vanlig riven ost om man så önskar!)

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 225 grader. Klart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *