Odlingarna

Våren 2017 upptäcktes det plötsligt att det visst fanns ett slumrande intresse för odling! Det hade under flera års tid ”odlats” tomater i kruka på en balkong, men nu hände något drastiskt! Det planterades morötter, fler tomater i en pallkrage och rödbetor i en annan. Sen dess har det bara gått utför, eller uppför, hur man nu vill se det.

Hela odlingen befinner si i zon tre, och ursprungligen odlades det i en lägenhetsträdgård. Trädgården är rymlig, har rätt ok tillgång på solljus och (jättemycket mask) jättebra jord. Hösten 2017 fick vi nytt staket, och kunde därefter sätta upp ytterligare fem pallkragar, vilket gör att vi nu har elva pallkragar i trädgården, och ändå gott om gräsmatta!

Trots detta kändes det inte riktigt som om det var nog… Efter många efterforskningar hittades till sist den som är ansvarig för odlingslotterna en kort bit bort, och en gigantisk odlingslott införskaffades! Nu ska det odlas!

Odlingslotten har under många år brukats av en gammal dam som mest ”odlat” buskar, vilket gjorde att den var helt övervuxen. Redan under hösten -17 började den röjas, men det är mycket jobb kvar! Ytlagret av gräs och ogräs samt de buskar som inte skulle stå kvar rensades bort tillsammans med mängder av sten. Av olika anledningar varav lerjord är en så ville jag ha djupgrävda bäddar vilket jag började med under hösten. Sen blev jag lite plötsligt gravid och orken försvann… Men innan dess hann jag med att gräva fyra bäddar, resten får jag hjälp med nu under våren när arbetet med odlingslotten fortsätter.